Susu badan

Hi mommies, kalau nak stop susu badan, mcm mana ya? Susu badan saya tak lah banyak sgt.. dapat pam 20ml je stiap hari. (Sikit) Tapi setiap hari pam mesti keluar susu. Kalau nak stop, mcm mana ye? Kalau dibiarkan/tak pam langsung, nanti breast takkan bengkak ke lepas beberapa hari? Baby baru 3 bulan dan sedang minum susu formula #firstmom

1 Balas

panjangkan masa mengepam awak secara perlahan2. kalau drastik stop mmg akan kena bengkak susu. contoh sebelom ni awak pam 3j sekali setiap sesi. panjangkan jadi 4j sekali. kemudian 5j sekali. kalau dlm sehari awak pam 8x. kurangkan ke 6x. kemudian 4x. lama2 susu tu akan berkurangan disebabkan signal utk produce susu pon berkurang