Suami songsang

Hai mommy, ada tak pengalaman berdepan dengan suami songsang? Dia mengaku Dari sebelum kahwin rupanya memang dah bernafsu begitu, tp kantoi masa sy pantang anak pertama .. bayangkan dalam pantang kena lalui ujian begitu, sy hampir meroyan masatu, hubungan intim dgn suami sebelum kantoi normal shj sampai tak dapat kesan dia sebenarnya begitu, suami seorg yg romantik dan ambik berat , tak pernah pukul tengking sy , buat sy berfikir kenapa boleh jd mcmni .. kenapa kahwin? Kenapa aniaya sy? Kenapa dan kenapa bermain dlm otak sy sy dah pergi pejabat agama dgn suami, ustaz bg masa setahun tengok suami betul nak berubah atau tidak, tp tengok suami masa kantoi sampai menyembah melutut di kaki sy minta ampun .. cuma hati sy dah hancur, tak tahu nak teruskan perkahwinan/bercerai .. dgn sy tak kerja sbb start preggy berhenti terus, fikir baby kecik lagi .. semua family nampak kami bahagia, nak cerita dgn family pun tak sanggup sebab ni aib seorang manusia, jd sy pendam sendiri, sy malu nk cerita.. utk makluman, ustaz tu ckp skrg penyakit songsang ni terlalu ramai di kalangan kita .. ramai psgn dah ke pejabat agama berpunca drpd ini .. yg muda yg tua pun ada, mereka pandai sorokkan sisi gelap mereka Jd tolong sy mommy bg pendapat apa perlu sy buat 😔

5 Balas

sy rasa suami puan ni bisexual. tertarik dgn kedua jantina. sbb kalau dia mmg gay, dia takkan sentuh puan lgsg. berat ujian puan. puan fikir lah semasaknya. jika nak teruskan, kena redha & jgn menyesal di kemudian hari. besar pahala utk puan yg betul2 berserah & bersabar. tp kalau puan nak bercerai, juga digalakkan sbb kepercayaan puan dah musnah & suami juga tidak jujur sedangkan perkahwinan ni satu ikatan yg suci. jika benda ni boleh rosakkan emosi puan, puan ambillah langkah seterusnya. kerja boleh cari, sy percaya puan boleh berdiri & melangkah semula. bykkan solat istikharah & jika perlu, bincang juga dgn keluarga sbb benda ni pun libatkan kedua pihak keluarga. moga puan temui jalan keluar, jgn putus asa & moga dipermudahkan segalanya.

pada saya bila dah kahwin tanggungjawab lah paling penting. suami bertanggungjawab tak memberi memberi nafkah pd anak dan isteri?? klu suami lelaki sejati pun tp tak bertanggjwb tetap tak guna.. sis boleh je cerai klu mmg niat nak cari suami baru lelaki sejati..tp klu sekadar cerai sbb tak nak duduk serumah atau terlalu sakit hati rasanya hal ni bole dibawa berbincang dgn suami.. sya cadangkan sis buat syarat bertulis dgn suami mcm perjanjian sumpah antara sis dan suami.. biar suami pertimbangkan syarat sis tengok mana² yg bole akur dan pertimbangkan.

Saya ada soalan. Sampai bila puan mampu bersabar? Inikah bahagia dlm perkahwinan yg puan inginkan? Puan nak ke terkena penyakit kelamin & meninggal krn penyakit itu? Tak kesian ke dkt anak? Siapa yg nak jaga anak puan nanti? Bila puan dh failkan penceraian jgn pernah tarik balik. Sy pasti hidup puan pasti lebih tenang & damai tanpa perlu lagi fikirkan perkara yg tak perlu.

fight sampai dpt cerai. partner gay atau transeksual ni byk terdedah dgn penyakit kelamin.hiv aids sifilis and so on. and believe me gay lah yg plg susah nak berubah sbb sye ade kwn yg mcm tu. now dh dkt 40s still lagi dgn hubungan sejenis. tu blm lagi part yg die kwn dgn pondan atau maknyah. yg tu lgi cpt boleh dpt hiv. bukan nak takut kan but this is reality.

better cerai..sbb mudarat bawa penyakit kelamin..kesian kt anak..🥺 semoga dipermudahkan segala urusan buat puan🤲🏼