gula2 batuk

Hai mommies...skang sy 21w...tekak rasa perit sangat..nk.cakap xleh...nk telan perit..blh x mkn gula-gula tuk sakit tekak..

13 Balas

Blh makan strepstil yg madu tu saja..yg strepsil yg lain tak blh..boleh baca kat belakang packing tu,not allowed for pregnant..tapi yg strepsil honey lemon tu blh..cepat baik tekak.

Cuba amalkan minum air madu. Mungkin boleh kurangkan rasa perit tu. Gula² batuk x digalakkan. Kalau nak juga, cuba cari yg jenis herba. Ada jual kat farmasi Alpro. Sedap, ada perisa.

4y ago

Doktor KK suruh buat gargle sendiri pkai garam kasar dan air suam. Buat lah bila rasa gatal tekak dan kumur2 la

Saya makan yg ni..masa batuk berkahak pun sy mkn gula2 ni je. Tak ambil ubat pun..alhamdulillah lega, sedappppp je rasa tekak

dia punya perit bila nk telan air liur tu Allahu sakit sgt 😅 minum air dah byk masih xhilang sakitnya. perit sgt

Strepsils warna biru.sbb sy dmm,batuk selsema terok.mkn tu n minum air mineral byk² bru ok

4y ago

Ye sy tau batuk je.utk legakn batuk tu mkn gula² strepsils warna biru.then minum air byk

Gula2 sakit tekak tu boleh tapi jangan makan kerap sangat. Bila perlu je.

Ada ubt batuk yg ibu hamil blh ambil... Blh refer farmasi... Xpon g kk trs.

4y ago

Prospan nama dia sis

Saya makan cap ibu dan anak sbb dia hanya herba sahaja

Saya makan strespsil dan minum banyak air masak

Bole tp minum byk air suam