Ada petua tak??

Dah 4 hari selesema dan sakit tekak..Ada apa2 petua x nak hilangkan selesema dan sakit tekak??Tekak ni perit sangat nak telan air liur pun perit..Suara pun dah bunyi suara rock.. Dah minum air masak banyak tapi tetap sama.. #13w5d

3 Balas

Minum air madu.. kalau suka manis , buat pekat. Kalau suka tawar , kurangkan madu. Minum 2 x sehari pun dah okay. Air suam or air sejuk pun boleh 😊 ulcer kot tu sebab tu sakit bila telan air liur

sy minum air suam stop air sejuk....n sy minum jugk air asam jawa.. alhamdulillah dh ok

Cuba minum air suam + madu. Nak sedap lagi + perahan lemon @ lime 😊