obesiti

Hai mommies... Saya pregnant ank 1st and im obes? Currently 7 weeks, boleh ke kalau saya turunkan sikit berat? 1st check 85.5kg (5weeks) 2nd check 84.5kg (7weeks) 3rd check this coming month (9weeks)?!! Haritu check up di kk doktor xmarah just bgtau nanti kena minum air gula 2 kali sbb dlm over 25y, and family background ada diabetes. Saya dilema..? Berat ideal 67kg. Kalau dpt turun 81kg jd overweight?.. boleh ke boleh ke?

1 Balas

Boleh..lebihkan sayuran..jgn diet berabis..kurangkn manisan...ganti nasi dgn brown rice...