obesiti masa pregnant

Ada tak mommy2 yang masa pregnant obesiti? boleh share pengalaman tak sepanjang pregnancy sampai delivered macam mana🥲 saya masa bukak buku berat 67kg sekarang 33 weeks 82kg . kena check bp n urine selang 2 hari . air gula dah minum 3 kali tapi tak sangkut.

6 Balas

Sy dari buka buku mmg obes. Spnjg pregnancy alhamdulillah xde gdm, cuma hb low lps kena covid. Dari 37w berat naik mendadak di tambah dgn bengkak kaki, misi pantau urine saja sbb klu nk bsalin pn dh xde mslh. Alhamdulillah bsalin 41w, xde rezeki normal sbb bukaan slow progress. Bby alhamdulillah sihat, kuning xlama.

sy masa buka buku berat 92, lepastu sangkut GDM berat sy turun 8kg.. sbb sy cut manis dan makan malam.. doctor cakap normal sbb GDM on diet.. skrg 35week berat bby dkt 3kg dah.. sy pulak risau nk bersalin nti bby besar 😅😅

sy bukak buku 83kg.. skrg 31w 97kg 😢😢.. alhamdulillah xde gdm sbb muda lg .. tp takut .. nk jln pon x larat dah..bagai di pam pam.. dulu masa kawen 3 tahun lepas haluih je berat 60kg

Hi sis. Sy bkk buku pon mmg obsti, berat bkk buku 90kg, ni 7bln dah 100. 10kg naik. Risau sgtt nk g kk next week. Tgh cuba kawl mkn tp sllu tbabas.

sy masa buka buku 77kg, skrg 34 weeks 87kg, hrap² x smpai 90kg ,.nnti susah nk turun berat lpas bsalin 😅

2y ago

kan takutnyaa kalau susah turun nanti🤧

Sy tinggi 149.. sy dah lbih brt bdan,skg brt badan sy 60kg..