Check up KK 2 kali Seminggu

Hi mommies, Nak tanya, siapa ada pengalaman pergi check up di KK 2 kali seminggu. Sebenarnya nak tahu kenapa check up ni ? Psl berat naik or pasal nk monitor BP .. Sbb saya last check up berat lebih sekilo, BP lebih kurang sama mcm dlm gmbr tu and Hb turun dlm 10.1 mcm tuuu.. #ingintahu #firstmom #pleasehelp #bantusharing

Check up KK 2 kali Seminggu
10 Balas

disebabkan hb low agaknya, sy pun masa 20 or 21w hb low...sekarang dlm sebulan 2x g klinik..27hb nie kena g lagi..tgk ada perubahan ke x..hb low 10.01 dan ke bawah dianggap termasuk dlm list anemia..sbb tu dok/nurse jaga sgt..

klau sangkut bp or gdm, mmg kena dtg seminggu sekali. ade certain komplikasi lain smggu skli pun ade. sy gdm dc, skrg 2 mggu skli gi kk huhu. ade kawan sy kena kencing kotor, smggu skli ke dua kali kena gi kk

Saya pun tgh alami skrg smggu 2 kali kne ckeckup sbb berat bdan naik 2kg, dia nk stngah kg je😅Dia akn cek bp dan jntung baby

Saya sbb ibu remaja mengandung bawah 21 tahun diorang ckp nak pantau lebih Alhamdulillah HB okay semua okay tpi still kene check up 2minggu skali

oky jaa sy dr mla² buat bku trus mnm air gula trus sgkut lps tu smgu skli g kk bcaan gula oky bru 2mggu skli g kk....🤭🤭

sy dr awal prgnt cekup 2 mngu skli...semua okey pon mmg 2 mngu..okey je sbb tiap kli prgi dpt dgr jntung baby...🤩

Hb rendah n pulse tu tinggi dlm 97 kan, sistolik/distolik tu masi d kira normal tuk pregnant

saya kena pantau bp, sebab berat naik mendadak, dalam 2kg tak silap.

Hb rendah tue sis. Sbb tue 2 mnggu skli

sya pun check bp 2mggu skali