13 weeks 1st baby

Perkara biasa ke kalau berat badan masih sama dari 1st check up dengan 2nd check up? First check up dr 8 minggu. Skrg da 13minggu. Sebab risau.

1 Balas

Berat ni ikut org jgk. Sy pun awal2 tak bertambah pun berat, smpai checkup masuk second trimester naik xsmpai sekilo, skrg Tgh tgu masa total berat naik dalam 4-5kg je. Harap lepas beranak, mampu la nk turun berat byk2 😅

2y ago

Tu la risau Takut efek apa2 kat baby, tapi setiap kali checkup okay je, baby membesar ikut week. Tapi kena tgk range berat jgk kot, Kalau underweight, xelok jgk kot Kalau berat xnaik…