tak da heartbeat baby

Hai mommies..nk tanya..ada tak ibu2 yg berpengalaman macam sy..ikt date sy skrg dah msuk 12w preggy..dua mggu sblum ni pergi scan klinik swasta..nmpk janin dan heartbeat..tp usia jnin yg mesin scan dtect masa tu baru 8w..doc sruh dtg scan blik smula lagi 2w(iaitu harini)..jadi td sy pergi scan dah tak nampk heartbeat bby..mesin pun still sama dtect 8w usia jnin mcm 2mggu yg lepas..jdi doc sruh tggu lg 2w klau x kluar sndri kne dnc..tp sy sblum ni takda spoting xde darah kluar lngsung o cramping..jdi dua mggu ni takda hrpn lgsg ke utk nmpk heartbeat bby..?ade tak ssiapa yg sama pengalaman macam sy

14 Balas

Sy pernah alami..bleeding selang 2-3 hari mesti spotting..lepas cek masa 10 minggu dr bg tggu smpai 12w...kalau x gugur dr nak dnc...2 hari sblm dnc baby jatuh sendiri...huhu

Sabar la yer.. Mgkin ada hikmah.. Sy pun dah pernah 2 kali gugur.. Alhamdulillah sy br abis pantang ank ke 4.. Selalunya baby ada problem sbb tu tak jadi..

Sama.. sy pon bru je lps kne cm 2.. 21.10 buat dnc... sbb y sama... mgkin xde rezeki lg... doktor ckp janin x jd.

Sy sdg brpantang hri yg ke 10..ggur pada 7w ikut scan, tp 9w ikut LMP...insyaAllah ad rzeqi akan dtg