konfius

Hai mommies..nak tnya..td kwn bgtw jgn tlmpau mnum air mineral..klu ble air masak..sy sllu minum air mineral yg d jual kat kedai..sbb sy jenis tak masak air..main beli air saja..ada effect tak dgn baby???takut pula...

21 Balas

yeke? saya dlu selalu minum air mineral terutama masa nak checkup. test urine pun xprnh nurse cko kencing sy kotor. sbb sy byk mnm air mineral. sama la, sy beli dkt kedai tu la. yg penutupnya warna biru. jgn putih. sy rasa dlu sy mnm at least 2liter air sehari. Alhamdullilah, sy bersalin normal & senang plus bykkan bergerak & berjalan masa nak dkt due date tu.

5y ago

Hmm..sy mnum tutup putih..ok sis.tq

Perkongsian: Air mineral dan air minuman adalah berbeza. Sebaiknya kita beli air botol yg tertulis air minuman sbb air minuman ni air putih biasa. Berbeza dengan air mineral, ada campuran galian/mineral tertentu yg menyebabkan buah pinggang/ kidney kita perlu berkerja lebih keras untuk memproses air mineral. Sekian

Dulu sy pernah tanya doc sbb dia ckp banyakkan minum air masak. Sy ckp kt dia kalau air mineral tak boleh ke? Dia kata lg ok sbb dalam mineral semua ada 😅

Ranking air yg elok ikut turutan 1. Air zam2 2. Air mineral 3. Air putih yg dimasak/penapis air Jangan lupa baca Bismillah dan doa

For me ok je, cuma kn skrg bnyk viral jenama air mineral yg xtau punca dri mna lah kan .. kena tgk jenama air kot .. 😅

Dlu sy minum ok je alhamdulilah.sy sllu beli yg botol pnutup hijau or biru..xpe sblum minum tu baca bismillahi tawalkaltu

Yeke? Saya mnom je air mineral. dah berkotak2 beli yg dlm tu ada 12 btol hat besa tu. Alhamdulillah bby sihat lg

Samela . Sy pon jenis tak masak air. Beli mineral sea master je hihi . Tp burse bgtau boleh je

Jgn air paip dah lah sis😂😂mineral ok lah sis..dijamin lagi.

Air mineral lagi bagus. Kenapa pulak tak boleh. Hahaha