Mineral water sparkling boleh minum ke?

Assalam, sy skrg 1st trimester. Sy alahan minum air filter seperti coway,cuckoo dan air masak. Kalau minum mesti sy muntah2. Selepas tu sy beli air mineral jenama Evian je. Tapi koyak jugak poket beli hari2 sbb sebotol harga rm12. Then sy try air mineral spritzer sparkling ni harga jauh lagi murah. Kena dgn tekak sbb dia bergas. Cuma nak tahu elok ke untuk pregnant mommies? #ingintahu #firstbaby #firstmom #pleasehelp

Mineral water sparkling boleh minum ke?
2 Balas

Elakkan minum air yang ada gas. Walaupun ia mineral, masih ada kandungan gas. Tak elok untuk kandungan.

1y ago

baik faham. thank you 😊

blh