Buku Pink/merah

Hai mommies ? sy skrg pregnant 6w1d, belum buka buku pink lagi, belum scan lagi(usia kandungan kira sendiri guna LMP + apps).. Sy nak tnya, nnti bila buka buku pink kat KKIA, doktor akan scan ke? Ke doktor kira usia kandungan based on LMP jgk? Tq ☺️

4 Balas

Untuk ibu yang sah hamil.. Boleh terus ke klinik kesihatan untuk buat buku.. X perlu tunggu.. Terus pergi and doc akan scan selepas beberapa ujian dijalankan..

ada setengah tmpat dia scan...ada tempat dia tak scan..cm anak pertama sy kt melaka dia scan..anak ke 2 kt tangkak. tak scan

Better prgi scan dkt swsta dlu. Bru prgi bt buku pink.nnti diorg akn tny juga ada gmb scan ke tk.

dh boleh g buat buku...doc akan scan...