7 weeks pregnant

Hai mommies. Sy nak tanya la. Normal ke kandungan 7 minggu, tp rasa loya, rasa mual? Perut rasa mcm tak selesa. Tp tak muntah pun. Mkn ok semua tp cuma sentiasa rasa mual & loya.

18 Balas

first trimester memang popular dengan rasa loya dan muntah. saya first trimester sebelum ini, sampai pitam. sebab makanan dan minuman semuanya dimuntahkan balik. nasi tak boleh makan langsung sebab tak lalu. sampai berat turun 2 kg dalam masa sebulan. sekarang je bru boleh start makan nasi sikit sikit.