Loya dan mual time malam

Salam mommies semua. Saya baru masuk 8 weeks. Ada tak mommies2 yg sama mcm saya bila malam je makin teruk rasa loya, mual dan rasa nk baring je ๐Ÿ˜… tp takde muntah ke apa cuma kdg2 jelah. Terasa mcm perut ni masuk angin walaupun dh makan. Time pg okay takde rasa loya sgt, kdg2 je ada rasa mcm ni tp bila mlm je makin teruk. Ada any tips tak? Thank you ๐Ÿ˜

5 Balas
 profile icon
Tulis jawapan

Sayaaaa ๐Ÿ™‹๐Ÿปโ€โ™€๏ธ bila petang jer mesti mual teruk sampai ke malam. Solat pun rasa badan melayang2. Selalunya saya bau peppermint atau kulit limau kalau ada nak bagi hilang mual tu. Kalau teruk sangat saya minum air ribena seteguk ๐Ÿ˜†๐Ÿซฃ

7mo ago

Wahhh thanks for the suggestion sis. Nnt boleh try jgk ni ๐Ÿ˜†

sama la kita..minggu pun sama..kalau malam tu mula la..rasa loya2..kadang muntah kdang loya je..lepas tu letih asyik nk baring je..kadang rasa marah kat diri sendiri sbb kita nk buat kerja tp diri tu letih je..

Saya๐Ÿ™‹๐Ÿปโ€โ™€๏ธ sejenis dari pregnant anak pertama sampai yang ke2 ni mabuk, loya, muntah2 waktu malam sampai pukul 1-2 pagi๐Ÿ’†๐Ÿผโ€โ™€๏ธ

saya masa 1st trimester muntah ptg ke mlm. msuk lps asar je, mmg akan start muntah. siang sihat jee ๐Ÿ˜‚ mlm je lembikkk. nk tdo jee.

7mo ago

sy seharian nak peluk bantal je..xlarat ...nk tido je..

VIP Member

Sy 6w kembung setiap masa. xselesa sgt. Mual xyh ckp. Awl lgi tpi dh start xberapa selera nk mkn. Nk tips jgk ni๐Ÿ˜†