Mual &loya

Hai mommies2 macam mana nak hilangkan rasa mual ni mulut rasa nak makan tp bila tgk makanan rasa mcm nk muntah .. kalau makan pun x blh lebih2 kang rasa nk muntah balik .. perut cpt penuh😆 normal ke? Ada x solution nk hilangkan rasa mual ..#firstbaby #seriusnanya #1stimemom

3 Balas

normal sis.. sy pn mcm tu..2nd ni morning sickness mncul ptg² lpas jm6 x dpt dah trima nasi mkn biskut² sja hahaha.. klw sy x dpt tdur mlm msti rsa mual jdi sy mkn buah epal sbji ja trus rsa knyang hihi😊

normal tu sis. try makan buah masam atau bau minyak angin. sy kalau makan lebih sikit trus muntah. so makan sikit2 tapi kerap

Cuba makan yg masam2. Mcm asam limau ke.. Sy pun ada rasa yang sama mcm awak, try mkn masam hilanglah sikit mual tu