Spotting/bleeding masa mengandung

Hai mommies.. nak tanya sebelum ni sy dah scan,klu ikut last period date sy hamil 7 minggu,tp masa scan hri tu doc cakap baru 6 minggu. Jantung,rahim semua okay cuma masalah sampai sekarang spotting masih ada. Start spotting 25 hari bulan sampai skrg. Doc ada bagi ubat kuat rahim. Mommies ada pengalaman mcm ni tak sebelum ni? Lama tak spotting mcm ni akan jadi? #pleasehelp

4 Balas
 profile icon
Tulis jawapan

take care ya sis...it's not normal kalo spotting dlm jangka masa yg panjang..kalo ade rase sakit perut cepat2 jmpa doc yaa...start 4w pregnant saya da amik ubat kuatkan Rahim...masuk 9w bleeding 2mggu lebih..doc naik kan dos duphaston 3x sehari ..2nd check up amik injection kuat kan rahim..the next day saya gugur 4/3/2022...stay positive ya sis ..but moniter spotting tu ..if banyak n sakit or x selesa cepat2 pergi jmpa doc ..

Baca lagi

Saya pun pendarahan agak lama, 3 minggu. Lepas 2 minggu tak henti, saya ambil cuti dari kerja dan bed rest seminggu. Saya juga minta doktor bagi injection dan naikkan dos ubat kuat rahim. Kerja rumah suami buat. Sis tabahkan hati ya. Sebenarnya tiada orang akan dapat jawab soalan sis berapa lama akan spotting macam ni, bergantung pada individu.

Baca lagi
11mo ago

betul..setuju..adenyh bleeding berjaya sampai bersalin..mcm saya da gugur last Friday😔

VIP Member

Bleeding lama sgt, dah pergi jumpa doktor semula ke? Bab usia janin dgn kiraan, mmg normal lari sikit.

11mo ago

Pergi hospp terus kalau ada spotting/bleeding, time buka buku pink nurse ada remind kn pasal ni? Takpayah tunggu appointment, mmg lambat

Saya dua minggu. Banyakkan rehat, bangun slow2, tapi jangan x gerak langsung pulak

11mo ago

Alright sis.. thank you ya🤍