SPOTTING ( 5W)

Assalamualaikum . Normal ke kalau pregnant seawal 5w ada spotting darah coklat2, ade sikit keluar darah mcm period sengugut tu ..darah beku keluar setitik dua , sakit pingang dan ari2 .. Ade yang mcm saya tak ? #babyfirst

6 Balas
 profile icon
Tulis jawapan

tak normal..sy pun bgtu jgk mula2 spotting pergi hsptal doc ckp ada luka kecil di tepi dinding rahim..kena bgi folic asic.. kena review minggu 8..minggu ke 6 kedua kli pendrahan skit2..ada darah beku seketul kecil dan ada spotting..pergi hospital doc ckp kemungkinan janin baru nak menempel..kena tunggu review minggu ke 8..3/1 pgi..review..doc scan ada kantung tetapi janin mcm tak berapa menjadi..kena tunggu minggu ke 10..17/1 ..tetapi rezeki tak ada..petang jam 4 3/1..sy tumpah darah banyak darah fresh diiukut 2 ketul darah beku yg besar..dan kantung baby😭😭😭..pergi emergeny doc scan..mmg dah gugur habis..sedih..sekarang tengah berpantang hari ke 13..semoga ada rezeki lepas nie..penantian 10 tahun..mom cepat2 lh pergi hospital yaa..biarpun setitik spotting keluar

Baca lagi
3y ago

amin..pasti akan ada rezeki lagi🙏🙏

Waalaikumussalam. Saya pun kena jugak. Masa 6w cuma spotting je, tp seminggu lebih jugak darah tak berhenti. Pastu masuk 13w pun kena lagi, bleeding teruk haritu, tp doc scan alhamdulillah baby okay. Doc kata mungkin pendarahan pangkal rahim takpun uri kat bawah. Syukur baby selamat, skrg dah 15w. Takpe sis. Doa yang baik2 in shaa Allah baby okay. Depends pada kandungan jugak rasanya. Ada yang pendarahan biasa, ada yg tidak. Cuma kena pantau darah tu la.

Baca lagi
2y ago

Darah tak benti? Darah tu warna apa sis? N ketul2?

Setengah org normal setengah tak normal...sy spotting kndungan msuk 4w4d spotting smpai 7 hri pastu bleeding 3hri pastu spotting balik 3hri..pastu stop...nie dh 9w4d...bru² nie bleeding bnyk jgk tp xsakit...p hospital doktor scan bby ok,jantung pon nmpk normal...tp doktor ckp ancaman keguguran...doktor cum pesan bnykkn berehat...mkn ubt duphaston untk sebulan...

Baca lagi
11mo ago

Sis nk tanya bleeding keluar cecair shj or ada ketulan spjg sis spotting tu ?

VIP Member

Bg saya normal. Sbb pernah kena. Darah keluar setitik je warna coklat selama 3 hari. Tapi saya tetap pergi klinik juga utk kepastian. Better pergi je klinik.

3y ago

Terima kasih sis bgi semangat.. InshaAllah harap tak ada pape ... Moga semua nya selamat dan sihat😗

Tak normal. Saya pon baru lepas lalui benda yg sama, kandungan tk menjadi. Cuba pergi cek ye. Moga baik baik aje ye😇

3y ago

😊😊😊😊

VIP Member

Tak normal

3y ago

Maaf tanya.. Berapa minggu sis gugur .. Spotting berap hari