First time pregnant

Hai mommies semua Sy dah msuk 21weeks bmakna dh 5 bln lbih tp xrasa pgerakan baby lagi.. normal ke perut pun nmpk kecik lg Risau lah tp doc kata baby normal je Mommies sume start rasa baby gerak bpe weeks ya?

16 Balas

28 week baru akn rasa pergerakn bayi.. Masa tu nurse akn ajar utk count fetal kick.. Nnti setiap hari Kena tanda pada buku pink ibu.. Mesti cukup 10 times movement in 12 hours.. Maksudnya dari pukul 9am smpai 9pm mesti cukup 10 kali pergerakn.. Menyiku menendang memusing menggeliat dikira 1 pergerakan dlm 1 masa yg sma..

5y ago

ohhh yeke .ok2 hihi thanks

Sy start 16w, anak 1st.. maybe sbb perut nipis.. anak 1st mmg lewat sikit kita perasan pergerakan bby.. as long as bla scan doc kata normal & sihat, okay je tu.. nnt dia dh start bergerak x berhenti / bergerak mengejut, kita juga x slesa n sakit..

21m tu saya dah rasa. Kadang-kadang kita tak perasan sebab ralit buat kerja. Padahal dia ada gerak. Cuba sis rehatkan diri, baring ke kiri atau duduk dan letak tangan kat perut. Sebab ruang dia nak bergerak masih luas,pergerakan tu lembut ja.

Sy 16weeks dh start rs..tp hny pergerakan menendang yg kuat..bila perut makin bsr mcm sekarang..dia pusing je pn dh rs..gerak sket pn dh rs..klu dia tendang apatah lg..tgh berjalan pn blh terberhenti jln..😅

Saya 27 week baru terasa pgerakan baby..mula2 risau juga..myb baby kecil tu yg x trasa gerak..lagipn masuk 7 bulam baru npk baby bump hihi..allhamdulillah skg suda 37 week baby makim aktif d dlm..

Awk tak perasan kot. Hihi kita kalau perut nipis ni, mmg terasa wak. Bila sy dduk je, paha berlaga dgn perut, mmg rasa dia kick. Tak suka la tu. Bila sempit 😂😂

Sama la saya pown 21 week jugak.. sya dah dpat rasa dah baby gerak slow2 je, mcm angin 😅😅 kalau lepas mkn lagi terasa gerakan baby

Hai. Sya pregnant 21 weeks. Tapi scan 7/8 dr cakap baby kecik. Normal ka hampa? Bulan depan kena repeat scan lain. Risau em

Sy rasa baby btul2 gerak masa 27month. Lambat rasa sbb anak 1st. Skrg 32w nampak gerakan baby timbul2 kat perut.

4 bulan lebih dah start menendang😂 first time.. dalam keretapi pulak tu terkejut dibuatnya..