Umur Baby KK & Private x sama?

Hai mommies semua...ika baru je balik dari buat scan dekat klinik private. Klinik private scan tengok baby ika baru 5 weeks (EDD 11/3/2020). Tapi last week ika dah buka buku pink di KK and kalau ikut kiraan KK skrg ika dah 7 weeks (ikot kiraan 1st day last period) and EDD 21/2/2020. Mana 1 yang betul yea. Mohon pandangan dari mommie semua. Terima Kasih... #1stbaby #1stimeasmommytobe

24 Balas

Bila dekat private dia kira ikut pada scan mesin, dan bila Di kk dia ikut pada last period memang tak sama, nasib saya kk Dan private selang sehari je date. Kk 13 Jan, private 14 jan

5y ago

Tu la...xpe la sis. Mula2 tu risau. Tapi ramai pesan jgn pikir sgt. Janji baby sihat...

Sama saye sis...iktkan private sye skunk 10minggu...kalau kira last period 14minggu...pergi KK diorg xbg tarikh due lagi tunggu next appointment bru dpt tahu scan lagi skali🤦

5y ago

Sy mmg follow apps ni. Kalau ikot apps lain age baby. Bila scan lain age baby. Hehehehe.

scan dan lmp mmg akn bg result berbeza sis. nt kk scan pun sis akn dpt edd lain. berbeza edd xpe as long as within one week beza nya. edd pun namanya estimate bkn exact date.

5y ago

Yea betul tu...xpe la. Janji baby sihat sampai dia lahir. Terima Kasih sis...

saya scan kt kk ..tp first doc kira ikt my last day period ,jangkaan skrg preg 12w..second scan ,doc lain kira ikt dr scan,baru dlm 8w now..sy confuse ikt yg mana 1?😅

5y ago

Sama la sy sis...huhuhu.

Sama LA sy sis.. dlm kiraan bru 5 week 5days. bilA scan. bby da 8week 5day ad nmpk degupan jntug lagi.. trpnjt juga LA. ap yg kk ckp lain Dri ap yg dscan

5y ago

Yeke...awk baby lagi besar dari kiraan. Hehehe

Kk akan ikut period. Jgn risau beza seminggu dua antara scan n period tu perkara biasa

5y ago

Ok sis....terima kasih

12minggu ke atas bru blh tentukan due sebenar kita n umur baby dlm perut..hehe

sya pun cmtu. last2 kk ikut yg swasta. sbb scan kt swasta tu lgi clear compare kk

5y ago

Ha'ah...kk punya scan mmg x clear bbanding private. Sebab hari tu pun Dr KK suh buat kt private kalau nak tengok baby clearm

Sama lah sis..edd dpt kt private dgn kk lain..confuse juga..😆

5y ago

Sis kat kk bape week and private bape week. Skrg dah bape week?

Sis nti akan dtg. Follow klinik private ke klinik kerajaan?

5y ago

Kerajaan...hari ni saje je scan sebab excited sikit. Hehehe...