First Kick?

hai mommies semua..bila first kick mommies semua lalui?berapa minggu??

17 Balas

16 week rasa lembut2 geli2 ja mcm ada org geletek. 18 week dh rasa mcm bola bergerak dlm perut ,kick lembut, 20 week dh kick kuat smpai nmpk kt perut. skrg 24week kick ,golek, getar, mengeras, smpai kdg2 xleh tido.. 😂

5y ago

tak sabarnya..sy skg confuse first kick ke apa sy rasa..tapi yg jelas degupan jantung dia sy boleh rasa😁

16weeks++ dah rase,,tapi xkuat sgt laa.. masuk 19weeks,,skali baby kick boleh berombak perut😂..kekadang tgh syok makan bile diebkick boleh kus semangat😅

5y ago

Soon mommy..sabar dulu..nty tiap2 hari mommy boleh rase baby punye kick tuhh😉😘

Urmmmm..saya dah 18 minggu tak rasa lagi.. Kerap sakit pinggang dan kejang rasa perut.. Cuma baring meniarap tu terasa ada degupan jantung

5y ago

samalah..rasa degupan jantung dia😊

Masa pregnantkan anak yg pertama, 20 minggu baru rasa. Bila pregnant kali kedua ni, 13 minggu da rasa. Alhamdulillah.

5y ago

Alhamdulillah..tak sabarnya😄

16weeks rasa something jentik/angin gerak2 kat prut😂

5y ago

Wah Sma laa..16w rse ientik/angin dkt dlm prut

Ya Allah xsabar nk rasa first kick

20 minggu baru rasa..😀😀

17 weeks

18week dah rasa

16 minggu 😍