Baby dah masuk laluan

Hai mommies semua, boleh share pengalaman tak sbb last week saya 34 weeks dan gi checkup, nurse cek perut dan kedudukan baby, tapi nurse cakap kepala baby dah masuk ke laluan, normal ke 34 weeks kalau kepala baby dah masuk laluan, ada sesiapa pernah lalui pengalaman yg sama ke, ada risiko bersalin lebih awal atau tak cukup bulan ke, risau plak

23 Balas

kalau 34w tu da kt laluan dia kira ok da tu..da bole fkr mcm mana nk meneran nanti..baby masuk laluan tu penting..sbb klu da 34w bby still melintang tu yg buat risau..dan dr pun akn bukak hujah ttg nk operation..time sy scan bila dr ckp kepala baby da kt bawah dia yg happy sbb sy bole bersalin normal.lps ni awk byk2 kan berjalan..lgpun 34w tu kira da ok utk bersalin..

2y ago

Sama lah. Ramai org ckp nk cpt bersalin kena berjalan, tpi sakit dgn perut mengeras, bahagian pelvik pun sakit 😢

Ya is normal.. Sy pulak risau masa 31 week doc cek kepala masih lagi diatas risau songsang.. Tp Alhamdulillah msuk 34 nie kpla bby dh msuk ke lalauan dia.. Jenoh nk bjln jd kengkang sb kpla dh ad kt bawa.. Nk kepit dh xboleh.. Hihi tak sbar nk jumpa bby no5

Normal.sy pn dh masuk laluan tp misi dh ckp ruang masih ada jadi dia boleh bergerak balik unless 36 weeks.skrg alhamdulilah hampir 38 week mmg dh duduk dia laluan

Nak tahu scan tgk kalau rasa da masuk laluan tu bby ye baru turun kebawah kepala ya sis bila jalan ngilu je saya anak pertama begitu

Sis. Baby I dah engaged masa 31 weeks.. Dont worry.. N until saya bersalin saya ttp aktiv berjalan.. 😘😘

2y ago

dia rasa mcm sakit dekat tulang pelvic tu ke

jngan risau takde apa lha biasa lha to sya pon mcm to jgak kang dah 38week tapi blum branak lagi...

Normal tu sis.. sya skrg 37week dri 34week la nurse bagitau kpala baby memang dah kat laluan.😁

sama mcm sy aritu..34w bby dah masuk laluan..alhamdulillah, bersalin masa 39w 😊

Normal sis 😊 sy pn awal 34weeks dh masuk laluan sampai skrg 38 weeks.

5y ago

same lha sis sya nie dah 38weeks tapi blum brsalin lagi dan dah krap mngeras then sakit tapi blum lagi berslin...

Cmne nk tau bby msk laluan.. Sy doc scan xde bgtau pape..cm bgtau bby sht je