35 weeks 1day

Hi mommies,ada pengalaman tak 33week kepala baby dah masuk laluan dah kat bawah..masuk 35 week kepala baby naik balik😅#seriusnanya boleh share siapa ada pengalaman?

2 Balas

Selagi tk sampai 36-37week puan tk perlu risau sebab masih boleh berpusing. Pujuk baby hari hari bercakap suruh turun ke bawah. Sujud lama, banyakkan berjalan, insyaAllah baby akan turun nanti. Mcm saya 36week baby songsang juga, masuk 37week baby da turun ke bawah

1y ago

tq sharingny☺️

macam mana nak tahu kepala baby masuk laluan ?

1y ago

Tk semestinya kepala baby dkt bawah da masuk laluan. Selalunya kepala baby kalau da ke bawah dan da masuk laluan kita akan terasa nilu asyik terasa nk kencing and rasa berat dkt bawah perut, punggung pun akan sakit. Tiap kali check up kk nanti boleh tanya misi yg baby da masuk laluan atau belum sebab dorang boleh rasa masa check jantung baby tu