Baby belum masuk laluan

Siapa ada pengalaman baby kepala dah kat bawah tapi belum turun masuk laluan? Saya dah 37w tapi baby still xmasuk laluan. Cuba share korang punye pengalaman? #ingintahu #firsttimemom #bantusharing

10 Balas

Macam mana tau baby belum masuk laluan ? Saya pun dah 39w tapi masih belum ada tanda nak bersalin. Daripada nervous nak bersalin dah terbalik jadi nervous tak bersalin2 lagi 😂😂 first time mom jugak ni. Macam mana nak tau kalau baby dah masuk laluan ?

1y ago

Kalau tendang biasanya rasa dekat atas belah tepi. Tapi kdang2 rasa mcm ada geli2 kt bawah haha tak tau la saya. Harap dipermudahkan lah urusan bersalin

Sy mase scan 37week alhamdulillah Dr ckp kepala baby dh masuk laluan. Sbb tue ari ari akn sakit sbb kepala baby dh masuk. Tggu mase jer. Sy doakan utk sy dan semua bakal bakal ibu dipermudahkan segala urusan bersalin🤲🏻❤️ ibu dan baby selamat

sy skrg dh 38w4d pun blum ada tnda² nak b'salin lg ..cuma rs baby kerap m'geras smpi rasa nak tkencing klu masa tu sy tgh bdiri..last week sy scan kt hospital sbb ada review ngn pakar, doc ckp baby kt bawah tp x masuk laluan lg..

Sy masa anak 1st dulu. checkup 39w pon masih dkt atas tak masuk laluan. then 39w6d akhirnya selamat bersalin secara normal, baby turun sendiri. kena bnyk squad, jln2, sujud mcm tu.

saya dh 38w3d haritu checkup nurse kata dh masuk laluan tp tak masuk habis dia baru masuk sikit. sampai sekarang still takde tanda lg due 9/12 ni first mom jugak..

masa scan 32 week dr ckp dh masuk laluan tp tak turun lagi . takpa tunggu ja hari tu insyaAllah

saya pun belum lagi dah genap 37w due 16/12 .. banyakkan berjalan ye puan ..

Saya otw 38w, kepala baby dah ke bawah tapi belum engage 🤣

38w baby dah masuk laluan. menunggu hari jugak ni..

sujud lama2 sikit, bawa baby cakap.