scan baby

hai mommies ❤ saya 6w preggy. Normal ke takyah pergi scan dulu untuk check baby? Atau kena tunggu 8w or 10w baru pergi scan? First child. So tak tahu sangat. Hehehe

3 Balas

Saya pun tggu 10w ni . Haritu pergi awal nurse kata nanti dtg balik bukak buku

Awal lagi tu.. Buka buku pink b4 week 12. So 8 weeks keatas boleh lah pegi klinik. Usually, doc akan perform scan first masa buka buku utk tengok ada kantung, berapa kantung etc.

Ad sstgh org klau awal2 ni scan x nmpak kantung. So sya suggest klau nk scan tgu 9 atau 10 week