Scan baby 7w masa 10w Preggy

Hi guys. Kalau ikutkan i dah 10w pregnant tapi tadi scan jadi 7w balik sama macam first scan dulu. Heartbeat semua ok normal alhamdulillah. Adakah normal or sebab baby menyorok dia jadi tak sahih?

9 Balas

macam saya period memang irregular laa.. setahun 3 4 kali je period.. sekarang saya pregnant 11 week.. masa first scan 6week , dia punya EDD 18/8 .. second scan masa 10week , Alhamdulillah keluar EDD 18/8 jugak.. doc cakap biasa irregular ni confirm setiap kali scan lari habis EDD, pembesaran..

1y ago

Oh i see. Walaupun period saya okay tiap bulan tapi kene gak mcm ni. Hehe takpa faham. Thank you tau 🥰

Kalau sebelum pregnant period awk tak teratur, memang umur baby takboleh kira guna tarikh last period tu. Sebab tarikh subur dah lari. So nak tahu umur kandungan kena scan dan ukur saiz baby. Lepas ukur itulah umur sebenar baby awk..

1y ago

I see. Thank you sis. Period teratur je sebelum ni. Kawan saya cakap dia pun pernah jadi camni. Last scan sama je mcm tarikh period. Dulu first skali scan baby okay je 7w ikut tarikh period. Kali kedua jadi 7w jugak padahal kalau ikutkan 10w. Tu yg risau. Tapi try scan lagi skali la tgk mcm mana.

Saya pun mcm tu , kalau ikutkan tarikh haid saya dah 14week 2 hari tp scan baru 12week 6hari , tp sy mmg ada masalah haid tak teratur sebelum memgandung..

1y ago

Mudah mudahan baby kita membesar dgn sihat amiinnn 🤲🏻❤️

same la dgn sy dkt apps sepatutnya 13w2d . tp dkt scan 12w something

sy pun macamtu. sepatutnya 10minggu. lari 1minggu lewat

Doc ada ckp apa2 tak kat awak masa tu?

1y ago

Amiinnn inshaAllah 🥰

period irregular ke sis?

1y ago

Sebelum preggy maksudnya

Tunggu scan lagi 2minggu

1y ago

Ya Dr pun cakap mcm tu

sama mcm saya 😌

1y ago

Harap harap baby kita okay je aaminnn 🤲🏻