Brg hospital

Hi sy nk tanya kat hospital nnti sediakan 2 pasang bju baby ke utk sehari atau sepasang utk sehari? Cth day 1 dlm plastik tu ada mitten and booties , barut , bedung , topi , dan baju. Yg baju tu sediakan 2psg ke or satu je? Maaf tanya sbb xtau first baby hehe ?

2 Balas

Biasa saya siapkan 3 baju sepasang utk lobaor room sepasang utk day 1 sepasang lagi spare. Mmg nurse akan suh kita standby sepasang bwa msa kat labor room tp pengalaman 3 anak mmg nurse xpakaikan pun baju yg kita bawa tu sbb pakai bju hospital je. Tp xpela standby je..lps mandikan baby esoknya baru dia pakaikan baju yg kita siapkan, then nk balik siap2 la kemaskan baby tukar pampers ngan baju skali.

5y ago

Saya semua baju lengan pendek tp seluar pjg sbb nnt baby dibedung..xpe sis lebih kalau tkena kencing berak ada baju spare..barut baby semua tu mmg xpakai pun masa kat hospital Sbb nnt doc nak cek baby susah nk kna buka semua..

Bt dua plastik dlm tu sepasang dgn mcm2 lg..Tpi sllunya bby pkai bju sndri nie msa discaj je..Kbnykkan bju yg hspital pnya