mitten n booties

ibu2 last pakai mitten,booties dan barut sampai baby usia berapa ye?

23 Balas

Barut sy pakaikan semingu je utk elakkan tegesel tali pusat. bila tali pusat jatuh sy xpakaikan dah.. lagipn sleepsuit baby sy smua tebal..cm xnampak ape function barut tu. Mitten sy pakaikan dlm sebulan je cmtu, jari dorg halus2 lagi n dorg suka cakar muka. bila da berani ketip kuku sy xpakaikan dah mitten. booties sy masih pakaikan selagi muat, sbb kaki rasa sejuk. kalau da xmuat booties nti sy akan tetap pakaikan stokin waktu mlm smpai anak da pandai jalan. 😂

1y ago

haha, sy rajin lock dlm shope live beli bundle je awak. murah2 rm4-10 selai. newborn pakai kejap je pun.

barut saya pakai sampai sebulan lebih sebab saya berpantang dengan mak saya. malas nak dengar dia bising kalau tak pakaikan nanti 😂 mitten & booties sampai umur 2 bulan. tapi saya pakaikan socks waktu malam sampai umur 8 bulan sebab takut dia sejuk, sebab anak saya tak suka pakai selimut

barut pakai sampai habis pantang je. rimas tgok barut tu asek ke atas je. pastuu baby sy tembam, dua kali beli sbb tak muat. mak bebel jgk tp bby ok je tak kembung pun. mitten sampai 2 bulan. booties belum cabut smpai 3 bulan ni sbb dah try, kaki dia mcm sejuk sgt 😅

1y ago

hehehe mcm saya xsuka pkai baby barut sbb asyik naik ke ats...nmpk mcm pkai bra dah😂...xsampai sebulan saya xbgi pakai dah...mak saya marah tkot kembong...last2 bgi alasan barut xpdan dah baby besaq😁

Baby saya tak pakai semua tu 😂 barut mak saya kata mmg tak perlu. Mitten booties baby saya mmg taknak pakai, so kalau cuaca sejuk baru saya pakaikan tapi lepastu dia ngamuk nak minta buka. Kuku mmg trim sebab takut guna ketip kuku tu.

barut tunggu tapi pusat jatuh baru xpakai dah.kalau mitten Tu kalau dah 3 bulan xpayah dah .kalau booties pakai la smpai 6 Bulan ke setahun ke pakai time Malam la kalau Siang smpai sebulan je .Malam Kan sejuk takut masuk angin .

barut bby sy pakai lebih krg 1 month. mitten, booties nk masuk 3 bulan pakai. tu pon ada on off. time sejuk or kuku xpotong lagi baru sy bagi pakai. masa2 lain sy biar je anak sy explore.

barut pakai smpai abis pantang jee..mitten tu lps dh pndai ketip kuku bru tak pkai dh..kuku pjg abis muka kne cakar 😂 booties just pkai time tdo je..kaki sejuk + nt kembung perut plak

barut pling lama 2 minggu.mitten sebulan,booties pling lama 3 bulan bergantung pada keadaan cuaca semasa.klau cuaca pns sentiasa,sy pendekkn tempoh.klau musim hujan sy lanjutkan

Dalam pantang dh terbang semua tu.. utk elak kembung perut, just urut perut waktu bangun tidur, selepas mandi, dan sebelum tidur.. buat kayuh basikal pelan2 kat baby..

last pakai dia masok 3 bulan mcmtu .. booties/stokin tu smpai dia 6 bulan .. tpi time bawah 6m kdng sya bukak jugak booties/stokin supaya dia rasa2 yg dia sentuh ..