Darah Coklat

Hai mommies, nak tanya. Siapa2 ada tak pengalaman keluar darah coklat2 macam tanda habis period tu time pregnant? And normal ke tu?

21 Balas

Tiga kemungkinan. Implementation bleeding - kandungan awal. (sebab baru nak lekat. Selalunya dalam 3 hari, darah coklat2/spotting). Treathened miscarriage(coklat/fresh. ni kena bagi ubat kuatkan rahim kalau doktor tengok kandungan boleh diselamatkan) atau memang tanda nak gugur, fresh blood dan makin hari makin banyak + sakit sengugut yang makin lama makin sama macam contraction. Semoga kandungan sis baik2. Pegi jumpa doktor.

Saya pn sama.. Dh masok 10mggu..tp ad spotting coklat cm darah lama... Last g hri rbu bru ni and doc trus cucuk kuat rahim and mc trus smpai jmaat... Smlm khmis xde ape dh.. Tp malam ni ad lg sket td.. Sy mmg pkai pad utk monitor drah turun... Scan hritu bby dh grak sume... Tp masih risau jgk bile ad lg bnd tu... 😢😢😢😢😢😢

5y ago

sye ni pun punca ny mungkin sbb pergi ke KL haritu .. jalan jauh kn .. blik dri Kl sakit perut .. esok ny kelua darah sikit ..

sy ada kluar spotting ms kndgn 5wek..g swsta trus sbb pnglmn dlu spotting gak tp ggr..g swsta trus buat Tvs..bby ok ..doc ckp trhtn mc..bg ubt bntu utk kuatkn rhim dan bhnti kn pndrhn.skung kndgn 7wek still mkn ubt.xblh lasak...jd kurgkn aktvti jgn bsm dlu..

5mo ago

sy pun tgh alami skrg 15w..trsgt2 risau sbb masa 24/10 14w sy bleeding byk tiba2 n x henti 1 hri g hospital baby ok pintu rahim pun x trbuka esoknya spotting n dlm 7 hari dah stop...lepas 2 minggu pagi tu spotting coklat tiba2 mlm dah x keluar esok pagi plak keluar balik g hospital check sama je baby ok..

Sy pn mcm sis , 2 mggu da kuar drh coklat mcm tu. Da refer kk.. doct scan ckp xd ppe pn mgkin bby mula nk menmpl kt rhum.. Cma xleh stress n bykkn rehat tdo sume..alhamdulillah mggu ni xd kuar da.. doct sruh repeat scan 22hb nt..

5y ago

risau pulok sy bru 5week 5day

better pegi hosptl bhgian emergency. nnti doctor akan scan utk pastikan bby ok ke tidak n jln ade terbuke ke x. sy 2 kali kluar spotting coklat xlme lps tu miscarriage. lain org lain tnde.. better pegi cek

Saya pun sekarang tengah keluar darah coklat... Dah 5 hari .. 2 hari lepas dah pergi hospital... Doktor chek ikut bawah.. Rahim OK... Kena banyak berehat... Jgn lasak2

saya pon ada keluar .. n tgh keluar pon . dah 2 hari .. semalam dh g kk , dktr kata mcm tak ada apa .. mereka pon mcm tak ambil serius je .. huhuhu

Boleh jadi normal @ xnormal..sy keluar coklat2 tp gugur jugak...kena pantau..klu ad skit atau byk lebih baik rujuk doc

saya pon baru pregnant 4mggu lebih tiba² keluar darah macam nk habis period tu normal ke ???

Sy pun mcm tu juga, dh masuk 11minggu.. risau juga kdg2.. hmmm