Pengasuh minta support

Hai mommies, nak tanya pendapat sikit. Pengasuh anak saya ada 3anak asuhan termasuk anak saya, salah sorang tu baru je diasuh dia dalam 7-10hari. Lepastu beberapa hari lepas dia asuh budak baru tu kena sawan & dia contact mak budak tu untuk amek tapi dia taknak, katanya perkara biasa. Kemudian, perkara sama (anak dia sawan) berlaku kali kedua. Kalini pengasuh saya paksa mak budak tu amek pergi hospital, masa di hospital dr kata budak tu ada pendarahan dlm otak dan mak dia tuduh pengasuh saya & report polis, jadi dia ada pm saya untuk minta jasa baik bagi supporting statement kalau polis call saya. Soalan saya: perlu ke saya bawa anak saya pergi full checkup dulu sebelum bagi pape statement? Anak ok je tapi takut kita tak perasan anak tak okay tapi dh bg supporting statement

1 Balas

kalau awak rasa was2x pergi la check dulu n then kalau tengok okay, n pengasuh pun betul jujur bab ni , awak tolong la dia yaa. tapi rumah dia takda cctv ke?, kalau ada lagi senang kes settle.