dexa at 38w

Hai mommies, nak tanya, baby dah 38w plus and berat 3kg. Nak operate sbb baby breech, tp perlu ka suntik dexa? Bkn paru2 baby dah kira matang?

1 Balas

Maaf sis ..emm...Cuba sis try bincng dgn doc pakar knp prlu amik dexa dan tnye condition bby ms monitor dkt machine ctg by graph tu mcmne bby nye graph ok cntik or x?? Sbb emm kalau sis tnye kami dkt sini kami pn sbnrnye xtw kondisi kesihatan sis mcmne.. jadi better sis tnye pd yg pakar.. dan jika bby sis smua ok..sis tnye ada option lain x jika x amik dexa?? Sbb biasa klu bby breech doc akn buat ecv tuk pusingkn bby pd kedudukan spttnye sblm bersalin.. mg d pmudahkn segala urusan sis..aamiin