Injection

Buat yg takut jarum mcm sy, minggu ke 28 kena inject dexa untk matang kan paru2 baby. Sape ade pengalaman tolong share sikit

12 Balas

Ingad lagi. Masa saya baru lepas kelua lr masok ward, ada momies katil sebelah cerita dia baru lepas kena cucok dexa time tu tapi baru 36week. Dia kena cizer 37week. Dia ckp cucuk dexa ni effect lepas cucuk tu jadi lenguh2 satu badan. Time cucuk tu memang sakit katanya.

sy msuk ward sbb pendarahan tuhari pn kna dexa tuk kuatkn paru2 baby.dok takut terberanak awal..blh tahan jga skit time masuk ubat tp kna gagahkn dri tuk baby

sy pn pernah kna inject dexa waktu week 26.. sakit sikit je sis. tpi ingat untuk baby..it's okay. mummy akan jdi kuat..

saya, 28w sbb kluar darah xbnyk pn setitik coklat² tpi dktr tkut tbranak awal jdi msuk wad cucuk jarum dexa 2x..

semoga dipermudahkan urusan. jangan fikir sakit. ibu kena kuat demi baby comel dekat dalam tu.. 😘😘

nurse bagi 2dos sbb bert bdn xnaik,bole tahanla sakit..demi baby kena kuat kn smngt..😊

Semoga dipermudahkan urusan ye sis. Maaf sis, setakat ni tak de experience.

saya..nurse ckp jarum pling sakit sdh merasa yaa mmg sakit

Mmg sakit skit..kene inject dua dos lak tuu..😬😬😬

4y ago

bila dos kedua mcm fobia sda kn sbb dh rasa yg pertama

penah rasa sakit masa ubat tu nak masuk je...