35w4h mengeras

Mommies doakan saya. Semalam walk in ke hosp sbb baby asyik mengeras. Buat ctg dah ada contraction, bukaan 2cm.. Kene cucuk dexa sbb baby belum matang, tp berat ikotkan scan dh okay (2.6kg -2.8kg anggaran). Kejap lagi kene suntikan kedua dexa. ? Doakan saya selamat bersalin secara normal harini, bukaan cepat.. Aamiin.

35w4h mengeras
134 Balas

Semoga dipermudahkan sis...sy awl thn berslin 36w...baby kerap mengeras sehingga bleeding...pergi hospital..doc msk air je...doc bg tempoh smpai pagi esok nya..esokkannya dlm kul 9 doc pecah air ketuban...tpt kul 1 berslin...lmbt sbb jln buka...tp baby msih di atas...alamdulillah berslin normal tanpa jahit..

4y ago

Semoga saya pon dapat merasa bersalin tanpa jahitan cam puan. Aamiin. Saya masih menunggu baby mengeras kerap. Sbb sekarang baby tgh berjoget dulu, dia x mengeras kerap sgt. Harap 1.1 nnt keluar la.. Aamiin

Terima kasih atas doa semua. Saya masih dlm keadaan sama. Baby dah x kerap mengeras spt masa awal dtg hosp. So saya menunggu keputusan pakar nnt utk plan seterus nya. Ada tak ibu2 pernah alami keadaan macam saya? Adakah Dr akan suruh balik dulu if takde pape progress?

4y ago

Pengalaman saya di hospital Klang,klu tak ada pape mereka bagi balik. Tapi stay hospital semalam jugak untuk dowg pantau kita.

Semoga dpermudahkn urusan..Ms sy preggy 35w bby sy pun mengeras je.. smpai doktor bg injection dexa. Skli dh kena inject..punya la sakit serta kebas.. ni alhamdulillah,sudah slmt melahirkn bby. Pengalamn semua tu.

4y ago

Semoga saya pon dpermudahkan urusan bsalin cam puan. Aamiin.

Semoga baby & mummy baik2, dan sihat hendaknya..Btw, Baby saya pun mengeras, sebelum nak deliver, tapi dia overdue 3days. Dia dah berak dalam perut. Tu yang kena keluarkan cepat.

Bby sy pon kerap mengeras ni.. Tp xde tanda apa2 lg.. Bby pon kdg2 aktif.. Tp x mcm sllu lah, pg td pon check jntung bby normal je.. Kne pg hospt jgk ke?

Assalam.. Sis apa update terbaru? Sis dh bersalin ke? Sy risau juga ni baby kerap juga mengeras dan bila berjalan skrg terasa seksa baby menekan kat bawah tu..

4y ago

Amin ya rabb

Smge dpermudhkan sgla urusan..sy pn 35week hri ni kaki ngn tgn bengkak pelik sgt..perut pn asyik mengeras jgk..tinggal nk berlari ke hospital jgk ni..

Semoga dipermudahkan proses bersalin, selamat mami dan baby ye... Sy hrni 35w5d checkup td nurse bgtau baby dh kat laluan.. Aduhh seram pulak..

Semoga akk selamat bersalin... Dan bayi selamat di lahirkan tanpa sebarang masalah... Selamat berpantang akak... Doakn juga kami dlm group ya

Semoga dipermudahkan segala urusan urusan. Keep strong and no worries. Everything will be OK.