BSP

Hai mommies, lepas 2 weeks buat MGTT, semalam nurse KKIA call sy, dia kata sangkut GDM. So harini sy kena buat BSP. Normal ke bacaan mcm ni? Ke kena berjaga2 sangat dah? Nervous nak tunggu result BSP yg pukul 8pm satgi pulak 😅

BSP
12 Balas

Kena ikut kk masing2 sis. Lain kk lain diaorg kira bacaan normal tu. Kalau kk kt tempat sy ni semua 4 bacaan kena bawah 5.4. Kalau tak dah kira merah dah 😅

Pernah tny doc bacaan bsp ok brp.. doc ckp bacaan bsp bergantung pd badan individu.hanya doc shja yg blh decide smaada bacaan bsp ok/x..

Okey tu...nurse kata xleh lebbih 6.7..kalau yg first 8am tu xleh lebih 5.3 xsilap saya..saya baru rini buat..😅

Pagi tu msh ats pagar tp still boleh terima yg Pre dinner tu tinggi sis tp ikut kkm mcm mna

Klu kt kk sy ni kira normal.. Xtau la bacaan kk awk cuba try tnya nurse bape bacaan mereka

Result prebreakfast tu ngam2 je. Yg lgi 3 kali jgn lbh 6.7. Hati2😊

Normal tu... sblom breakfast bwh 5.3.. lepas makan kena bwk 6.3

Pagi jgn lebih 5.3 & seterusnya jgn lebih 6.4

Yg prebreakfast tu tggi jugak sis.

nk tunggu bape hari eh dia call🙁

4y ago

*BSP