mgtt sangkut

Bru dpt call dri nurse.. yg result mgtt sangkut.. so kena buat BSP.. sape2 ad pglaman kongsi la yer.. ☹️☹️

3 Balas

Hai sy tanya..sy bru buat mgtt ari ahda di klinik private sebab kekangan nk cuti pagi pgi kk..jadi sy nak tnya..result sy sebelum 3.8..selepas minum 2jam 7.6..adakah sy ade gdm? Kwn2 kate semua ade...doc klinik ckp normal..tp ssh ati sy dah..

Positive je. Saya pon kne buat BSP. Letih sikit la sebab sehari 4x g klinik. Tp klu ada alat boleh buat kat rumah. Jaga pemakanan, nasi kurangkan. Tu je la yg saya buat tp masuk 8 bulan Doc suruh stop buat dia kata ok dah gula saya.

4y ago

Boleh share diet tak? Sy minum milo 0 dgn fresh milk utk sarapan/sahur..nasi sikit dan minum air epal hijau + peria katak..kdg2 check gula lebih 6.4 kdg2 check sampai 7 pulak..

Sy kena bt bsp..2 kli bt..bcaan pgi je x cntik..skrg dh on insulin