Tambah Darah Hb Low

Hai Mommies, jenama ubat tambah darah apa yang okay? Iberet,Obimin, Zincofer?

6 Balas

Zincofer xsesuai dgn sy. 2x makan, 2 kali tu juga muntah. Skrg try iberet tp mcm ada tnda tak ssuai juga. Kk sruh mkn pagi sblm sarapan tp lps sarapan sy rasa nak muntah. Semalam try tukar makan sblm tdur tp tak selesa pulak ulu hati sy masa terbangun subuh 2 kali. Mgkin sbb xjarak ambil ubat tu 2jam slpas makan malam. Mlm ni sy nk cuba lg jarak 2 jam pastu try makan ubat dgn air sunquick oren

2mo ago

sama😭😭😭

sy guna vitalize dri shaklee..sbb sy mmg hb low.. dlu pregnant no 2 hb sy cuma 9.. mcm2 tukar ubat iberet ke zoncofer ke... hb sy tetap low..kali ni pregnant sy beli vitalize. Alhamdulillah hb sy kekal 12 .. kot ubt dri shaklee ni boleh membantu sis.. sis try la..kalo kat shoppe ad utk 30 hari test dlu..

saya tak makan ubat,hanya banyak mkn buah dan sayur.Lepas tu 2 3 hari sebelum cek up saya akan makan jambu batu 1-2kali sehari.Sekali mkn stgh biji jambu batu.Tiap kali test 12.9-12.6 hb saya

Semua tu okay. Bergantung pada tahap HB awak. Doktor suggest apa?

2mo ago

dh try, dngn sunquick oren sejam before sarapan, 45 minit je tahan, terus berair mulut dan muntah

Ubat tambah darah yg okey , bgi sya Obimin

Maltofer