ubat tambah darah

hai, haritu kan dapat ubat zincofer untuk tambah darah tapi memang takboleh masuk dekat tekak. Bila makan terus muntah. Nak sambung makan, macam risau. sebelum ni makan obimin okay. tp bila dpt zincofer terus barai. kalau stop zincofer takpe kan?

4 Balas

awal2 pun sy tal boleh terima zincofer. lepas telan je mesti auto muntah lepas 15-30 minit. saya terus tukar waktu telan. malam dah nak masuk tido tu baru telan dengan air lemon suam. dah telan terus tido takde nak godek² fon atau buat benda lain dah. Alhamdulillah ok

Rutin saya makan zincofer..awal pagi bangun terus telan ubat..take time jap nap kalau terus bangun memang die terus tangkap kepala pening start la muntah2... Dalam setengah jam gitu la lepas tu baru bangun solat semua...

Kenapa tukar? Makan Obimin pun okay.

4mo ago

Okay faham. Nanti update dekat nurse di kk awak takboleh makan zincofer. Minta tukar ke obimin, kalau ada. Macam kk saya tak provide obimin, kalau nak kena beli sendiri.