Minum ais waktu pregnant

Hai mommies, betul ke org dulu2x bgtau klau minum ais time pregnant boleh menyebabkan kepala ank besar? Sbb sy dh 3bln, mmg asyik minum ais je. ?

46 Balas

sy pun suka mnum ais..klo mkn kt kdai milo ais mesti 2 gelas..bby kuar kecik je 2.5 kg

Xlaaa. Sy waktu preggy pantang tengok ais ketul2 dan air sejuk berais. Mesti nak kunyah ja ais2 tu.

Klu nk minum baik minum sekarang sbb lepas bersalin xleh minum ais.. Xde nye ais buat baby besar..

X elok sgt minum ais sis... tp x sure sbb kepala anak akn besar x.. cuba slowly kurangkan..

Dulu masa dua bulan suka minum sejuk... Jrg sekali minum air panas. Baby xmrnjadi dah huhu

Tadek lah .. Mitos je tu .. Sy masa anak 1st dulu,,hari² duk mamah ais ..

Boleh je minum. Dah bersalin nanti kena pantang ais. So nikmati puas2😂

sy memang minum air sejuk.. cuckoo.. kalau air suam nnti muntah..

Minum jaa, fikir yg baik-2 InShaaAllah tak ada apa-2 .

Xde la... Biase nye klo byk minum ais kaki dan tgn cpt craim...