Ais

Betul ke masa pregnant bahaya minum ais? Masa ni suka sangat kunyah ais je.. Hari2 nak ais ?

17 Balas
 profile icon
Tulis jawapan
VIP Member

Haha.. Mitos kot.. Sy tiap masa ais.. Buat je ais.. Dh keras tu ketuk kcik2.. Pg ke ptg ke mlm, tngh mlm.. Xdpt mkn ais mmg haruuu rsanye.. Last scan bby 2.4kg je.. Nurse n doc ckp bby kcik๐Ÿ˜… x tau la tu tunggu kluar nnti la tngk berat dia brpe.. 3hri lg duenye๐Ÿ˜‚

2y ago

Moga dipermudahkan sis.. ๐Ÿ˜

Ada org kate banyak minum ais d trisemester akhir , ank jd besar. Kebetulan kot sy lahir ank ketiga ni mmg besar dari ank 1st dan second. Baby baru ni 3.95kg... Hehehe alhamdulillah bersalin normal dan terkejutnya kali ni x terkoyak & xperlu jahit

2y ago

Saya makan pati kurma mamariam (xingt nama) dan supplements Nutrilite..

Ntah. .org ckp makan ais ty air ketumban bnyk. .saya nyh ari2 melantak ais tu. .aritu scan doc ckp air ketumban kurang. .aras 9 mcm tu. .nyh esok kne jmpe pakar o&g. .mitos je sume tu

Mitos ! Sya tiap hari kunyah ais kadang terjaga 3pagi pun gigih buka peti ais nak kunyah ais ๐Ÿ˜‚ sampai tak kira waktu lagi lagi tunggu hari ni ๐Ÿ˜…

2y ago

Sya lagi 2hari ๐Ÿ˜ tapi kalau belum ada tanda kena serah diri 25hb ni utk induce ๐Ÿ˜‘

Saya kalau boleh nak kunyah je ais setiap hari tapi disebab kan time pregnant ni gusi asik berdarah saya kurang kan seminggu [email protected] kali je ...

Tak bhya utk baby..tp bhya utk gigi mommy..even xpregnant pn doc xkasi kunyah ais...rosak enamel gigi...๐Ÿ˜…gigi nk pkai lame oiii ๐Ÿ˜‚

Saya pun suka kunyah ais , tapi takde laa hari2 . Dalam seminggu mesti nak ngunyah tak banyak pun sikit mesti kena ade

Mitos je xleh mnm ais tu. Sy plg peberet ais. Alhamdulillah keempat empat anak sy sihat๐Ÿ˜Š

Sejak masuk 3rd tri mesti nak minum ais. Ais kosong pun jadi. Panas sangat

sy mnum mnuman berais time prggy kmbung perut pulaa ๐Ÿ˜ฉ๐Ÿ˜ฉ