Baby kick bila puasa

Hai mommies, baby gerak ok tak kalau puasa? Tahun ni sy tinggal puasa hampir 20hari lebih sbb xlarat alahan. Sekarang maghrib pun awal, ingt nak ganti slow2. Now i preggy 8bulan, mommies ada pglman tak baby kick time puasa?

2 Balas

sy ok je puasa.. baby kick.. setiap jam pgg perut nak rasa dia tendang🥰🥰 klu dh 8bln nie kdg2 xlarat sngt sbb bdn dh naik tapi sis selang2 lar puasa ,minum air msk bnyk dan jgn lupa sahur.. rasa gerakan snng sikit nk detect... masa bln puasa hari tu alhamdulillah sy puasa penuh.. sbb sy alahan.. mkn msti muntah.. bila puasa xrasa nak muntah plk..time tu 12 week.. ckp dgn baby esok kita puasa sma2.. 🥰🥰 insyaallah Allah akan tolong..

Pengalaman saya, Baby gerak ok sampai 10 kiraan, tapi perut cramp, risau keadaan kanduangan. Masa tu saya sarat pada Ramadan dan ada gdm. Langsung buka puasa. Sblm tu, 2 org doktor tak galakkan saya puasa . Tp Ramadan kan, wajib niat puasa lillahi taala, tak tahan, bukalah... saya tahan 3 jam je puasa. Sahur semua lah.. Ni lagi 24 hari nak ganti puasa Ramadan. Hehe. 👏👏👏

2y ago

Jemput baca: https://community.theasianparent.com/q/syukurselesai-qadha-puasa-fardhu-ramadan-niat-lillahi-taala-mohon-kekuata/4034631?d=android&ct=q&share=true