Kiraan baby kick waktu puasa

Macam mana mommies kira baby kick waktu puasa? Sebab dia gerak after kita makan. Which is after sahur tu terus rasa dia kick, around 6.30am,7am. Sepanjang puasa tu pun dia ada gerak jugak. Cuma confuse waktu mula kiraan tu. Sebab nurse kan slalu pesan memang kena mula 9am. Tapi dah puasa, makan awal sikit. Kira macam mana ya? #adviceplease #bantusharing

5 Balas

kira je mcm bse.. 9am-9pm..klo puasa bby kurang gerak better mommy xperlu puasa,sbb rsau m'bhyakan kndungan. sbb klo bkn bulan puasa pn klo bby kurang gerak dlm 2 jam pn dh bhya. sy dktr xsarankn utk puasa sbb mnggu msa nk bsalin je, dh pnh puasa,dktr xbg.. mnum xboleh kurang, kne jga smua sbb dh nk bsalin dh. nti rsau urine xcntik,drh xcntik sbb sy ade anemia. 36w bru bjya naikkn hb. rsau xjga pmakanan bole drop blik.

saya cuba puasa 6 hari awal awal ok, lama lama kurang gerak pergi hospital kena warded. dr kata klau puasa boleh je start kira pukul bape janji cukup 10 tu dalam 10-12jam. tapi skrg dr dah tak bagi saya puasa 😅

kalau puasa saya kira awal pukul 6 tu dah start. pastu pantau jela sampai malam kalau cukup 10

3mo ago

Biasa kena cukup kan 12 jam jugak. Start 6am habis 6pm

Bukan dr x sarankan puasa semasa mengandung ka sis?

sy mmg kira baby kicking dr 9a.m to 9p.m

3mo ago

Okk tq sis. Sy pun baru tanya MO di KK. Dia ckp kira macam biasa 9am-9pm