Puasa Ketika Hamil

Hi mommies, saya nak tanya kalau puasa time hamil ni membahayakan kandungan tak? Saya ada beberapa hari lagi yg perlu ganti puasa. Ingat nak selesai ganti sebelum bersalin. Sekarang saya dh masuk trimester 2. Pernah sekali puasa tapi kepala sakit sangat. Apa pendapat mommies? Saya pun risau jugak kalau baby tak dapat nutrisi, lapar ke apa. Baby ada effect apa apa ke kalau ibu puasa? 🥺

2 Balas

awak cuba puasa dulu. depends on mommy. kalau rasa lain macam. pening/nak pitam/gastric/nak muntah/masuk angin/letih/ terus buka puasa jangan paksa diri. puasa tu kalau boleh rehat je jangan berenyah untuk elak penat.

jangan paksa diri utk puasa. ada kelonggaran bg ibu mengandung tak berpuasa. kalau nak juga sis kena banyak minum air masa sahur. mcm sy memang tal boleh nak puasa sebab jadi pitam bila tak minum air