Overdue

Ade x pengalaman ibu2 yg overdue.. Sy dah 40 weeks 1day still x bersalin.. Nurse ckp kalau x bersalin jugak mggu dpn kena masuk wad n induce😭😭.. Ape patut sy buat? Ada tips utk cepat bersalin?

7 Balas

sy lg 3 hari nk due. baru nak kluar. nasib baik. mgkin byk berjalan, byk brsama suami. tp sy aritu, dgn suami xde selera lgsg, so byk brjalan lah, buat keje umah, tp hati2. smoga dpermudhkn

saya ad pengalaman bby first overdue 41 week.. induce belon tak jalan.. jalan dri 8am hingga 8pm bukaan hanya 4cm.. last option lscs.. emergency czer..

sy dah 40 mggu 2 hari tp blom da tanda lg..sakit bwh..kurang tdo juga xdpt tdo scukupnya. ke kiri kanan rimas juga.

Sye pn bersalin overdue.. 40w5d.. skrg masih lg di hospital.. alhamdulillah...

Kerapkan bersama.. InshaAllah sgt mudah nk bersalin nnti.. Misi pun suggest..

mg dpmudahkan segalanya..aamiin #TAPSupermoms

sy pn rini dh 39w 1d, rsau juga 😑