overdue

Hai mommies... ade x sesiape kt sini yg bersalin kena induce sbb over due..??? Mcm sy sume induce sbb overdue...sy silap kira ke???? 4 org... sume induce..

4 Balas

Sis sama mcm saya... Saya mmg jenis ssh nk bersalin kalo tk kena induce... Ank no 1 induce drip 2 botol masuk air... Ank no 2 induce msuk ubat ikut bawah.. Dua2 sbb dh over due... Plg sakit ank no 2 ...15 jam tahan sakit lps kena induce baru baby nk kuar... Yg ke 3 ni nampak gaya induce jgk... Ahad dh kena serah diri... Isnin inshaallah induce ni sbb saya gdm tk boleh lebih dr due.... Perasaan takut tu mmg tk lari sbb dh rasa pengalaman kena induce dr ank pertama lgi... Nk tk nk kena hadap jgklh demi baby.... Hope kalini induce sakit dia tk lama lah...

4y ago

Iya betul tu... Org ckp bykkn berjalanlh ape lh... Padahal mcm2 kerja gagahkn jgk buat... Tpi ttp kena induce jgk.... Sakit tu yg pernah kena induce ja tau kan sakit dia cam mana... Amin.... Mudah2an hendaknya...