Bila boleh Scan Jantina ?

Hai mommies, 16minggu boleh scan untuk tahu jantina sudah ka? Thank youu

13 Balas

Kwn i week13 dah nampak. Dpends jugak. Kalau bby duduk elok je masa scan, dah boleh nampak. But the best, 5months above. Sbb that time genitals bby dah fully develop and clear

20weeks ke atas rasanya sesuai untuk scan gender bila baby membesar senang nak tngok gender .. takpe mommies sabar dulu bila doktr dh sarankan / bgitau gender

Scan jantina 22 weeks blh dah. 16 weeks too early. Rugi duit u je takut tak nampak. Sbb 16 week baby kecik lg

12mo ago

Betul. Sy penah keguguran 16 weeks. Kena paksa bersalin keluarkan baby. Doc tunjuk baby, bhgn bawah dia pun tak jd lg burger/bibird. Tp da ada secoet gitu tp tak fully jadi yg sebetulnya laki/pmpn punya.

kalau baby bagi kerjasama. tapi size baby masih kecil takut ketepatan jantina tu boleh slh

Kalau baby boy senang nampak tp better 20 weeks ke atas utk lebih tepat😊

16w da nmpk da sis.. Tmbah2 law bby boy.. Klau bby girl tu confius kdg2..

Boleh.. tapi dah 20w keatas buat details scan utk kompemkan..

better 18w keatas sbb jantina baby dah fully developed

hi saya haritu baby 14minggu dr dah nampak dah mommy.

Boleh je cuba kalau baby bagi kerjasama syukur la.