Gender 16weeks

Salam mommies. Nak tanya kalau kita scan 16minggu agak2 boleh nampak jantina tak lagi? Sebab saya dan suami pjj. Kalau boleh saya nak tahu jantina time scan dengan suami baru seronok hehe. Minggu depan husband balik pastu bulan 3 pulak baru. Agak2 dah nampak tak jantina 🀭#firstmom

2 Balas

waalaykumussalam. boleh nampak dah sis. saya dulu scan 14w dah nampak gender. cuma depends on scan tu cantik atau tak, skill sonographer tu nanti, and baby bagi kerjasama atau tak je.

Boleh nampak cuma ketepatan kurang tepat sebab baby masih kecil. Nak best scan 20-28 weeks. Boleh buat detail scan sekali.