Angkat berat

Hai mami2, saya nk tanya ada effect apa2 tak kalau kita angkat benda2 berat masa pregnant ?

29 Balas

Ade org pesan, Kain yg basah Pon jgn diangkat.. sntiasa usap2 perut pesan supaya baby kuat., 🙂

Bhya laa, blh sebabkn rahim jatuh n sakit2 badan.. Jgn pksa diri, utamakn kselamatan diri n bby..

Yes, it can strain your muscles or put strain on your womb. Better not to carry heavy items

Saya sakit belakang bila angkat berat..baby dalam tu insya Allab ok..si mak nye la..hehe

Berat bawah 5kg xde mslh..tpi jgn kerap sgt..selalu bedrest ye

paling xboleh masa mengandung...jatuh n angkat berat..take care sis☺️

Tak digalakkan sis untuk angkat bende atau barang berat semasa hamil

Better janganlah...masa ni kena jaga elok2 kandungan...

Tak digalakkn bg ibu mengandung utk angkat2 berat ni.

Mestilah ade..thats why doctor ckp jgn angkt bert2 .