Angkat berat

Saya baru lepas bersalin bulan 12. Tapi anak saya meninggal. Sekarang sy tengah dalam proses jaga badan n nak ttc semula mungkin selepas 6 bulan. Dlam proses 6 bulan tu boleh ke sy nak angkat berat? Berat mcm 10-12 kilo tu. Sbb kerja sy memang angkat benda2 berat. Ke bahaya untuk rahim ya kalau nak angkat berat macamtu?

2 Balas

lau boleh sis jgn dulu angkat berat, sbb sis nk ttc smula kan..bgi rahim kuat dulu, kita xthu keadaan rahim tu mcmne,

1y ago

Terima kasih awk utk nasihat 🥹

kalau czer.. better elak angkt berat2.. sbb amik ms tuk sembuh..mg dpmudahkan segalanya amiin

1y ago

Aamiin yarabbal alamin. Terima kasih sis utk doanya ❤️🤲🏻