Uri lekat

Hai mami2.. nk tnye.. sape ade pengalaman uri lekat lepas bersalin... sbb sy penah bersalin ank 1st uri terlekat... hampir sejam nurse dgn sister nk keluar kan... skrg ni, kalau bersalin yg ank yg kedua, risiko uri lekat tu ade lg x... takut lak rase bile da penah kne ank yg 1st..

8 Balas

Mungkin boleh terjadi sekali lagi. Ada banyak faktor kenapa uri terlekat boleh jadi. Depends on faktor-faktor tu ke atas sis pula. Baik rujuk doctor terus. Ini sedikit panduan tentang kes uri terlekat. Semoga bermanfaat! https://my.theasianparent.com/plasenta-tertinggal-dalam-rahim

5y ago

Tq sis utk info ni.. mmg berguna sgt2...