Uri kt bawah Hai mommies...blh x share camna nak naikkan uri...kandungan da 28week...ank kedua...

Nak try bersalin normal.

5 Balas

Saya tu hari pon sama, die da nak tutup jalan tapi baru ni scan uri tu dekat tepi perut x tutup jalan kepala baby yang bebetul dekat jalan. Saya ada terbaca bahagian perut mommy jangan bagi tekanan, dan mommy kene banyak relax baru mudah uri nak naik ke atas, dan ada la senaman2 ringan yang boleh bantu naikkan uri, termasuk bila solat tu sujud lama sikit.

Saya haritu uri kat bawah juga, tapi doktor kata normal je. Banyakkam sujud, banyakkan senaman naik uri. dekat tiktok banyak tips. lama-lama dia naik sendiri.

6mo ago

Bermakna kalau doktor takda kata apa-apa tu bermaksud normal yea sis? sebab saya pun ada doktor scan katanya uri ada bawah sikit... katanya nanti 32weeks nak scan semula... doktor kata nanti ia akan naik sendiri uri tu... tapi dalam hati sangat risau ..

Takpa sis insyaallah selagi tak 32w ada harapn untuk uri naik lagi😊 bnykkn doa sis👍

sy pon uri kat bawah huhu xtahu nk buat ape

28week ada masa lagi uri naik atas.