Baby tidur siang, malam tak tidur

Hai macam mana nak tukar waktu pola tidur baby ye? Anak saya baru 12 hari. Siang bunyi bom pun dia tk sedar, malam dia berjaga merengek rengek 😂 ke benda tu normal? Maaf saya first mom.

8 Balas

normal..kna ajar dia siang dan mlm..klu siang bg dia brjga 45 hgga 60 mnit...pstu bg tdo. .bgun tdo bg lg brjga 45 hingga 60 mnit ..sy alhamdulillah bt mcm tu mlm tdo bgun nyusu je...skrg dh umur 5 bln...sy bg brjga 2jam tdo 2 jam tdo lg time siang...wlaupun dia tdo stgh jam...sy bg jgk dia brjga 2 jam...kcuali dia mrengek xckup tdo bru bg je tdo wlaupun xckup lg brjga 2 jam...

bru lahir memg mcm nie.. x kenal siang dgn mlm.. lgpun memg kne kerap mnyusu kn.. jd bby senang tbgn.. anak sye dlu sme byk je tdo siang ngn mlm.. nant da 2-3 bln bru rutin tdo brubah.. mse2 pantang nie memg penat jge bby.. saba ye sis

1y ago

fahamm. terima kasih sis ♥️

Normal puan. Baby baru 12 hari kan. Nanti pola tidur dia akan bertukar sendiri dan bila pola dah bertukar puan dah boleh mula sleep train baby. Timing utk tidur siang dan malam.

normal..circadian rhythm dia blm develop..nnt msuk 3 bulan ok la tu..tp kena train dri awal spya dia dpt bezakan waktu siang dn mlm.

Normal baby tak kenal lagi siang dgn malam. Tapi anak saya dulu setiap 2 jam memang akan bangun. Itu cue susu dia.

1y ago

faham. thankyou sis ♥️

Normal newborn akan tidur setiap 2 hingga 3 jam. Sebab dalam perut baby tak tahu beza siang atau malam.

normal awak. cuma nnt awak kena intro baby awak utk kenal siang dn malam☺️

normal